Résztvevők

Ismerd meg a 2022-es program résztvevőit

Adorján Flóra

Hévíz, Szeretünk Zala Egyesület

szeretunkzala.hu

Bővebben

Online marketing szakember vagyok, jelenleg szabadúszó vállalkozóként tevékenykedem, mely tudást és tapasztalatot a Szeretünk Zala Egyesület legfőbb tevékenységében, az online magazin szerkesztésében és népszerűsítésében használom fel. A Szeretünk Zala egy helyiekből álló közösség, ami azért jött létre, hogy Zala és a környékének látnivalóit, hagyományait, értékeit bemutassa és így hozzájáruljon a közösségépítéshez és Zala jó hírének építéséhez.

Az egyesület alapítójaként és elnökeként célom a vidékfejlesztés, a hagyományőrzés, a kulturális (épített és szellemi) értékek népszerűsítése, a természeti értékek őrzése, helyi közösségek támogatása és építése. Az egyesület a régióban hiánypótló online magazint és közösségi média platformokat is működtet. A Női Együttható program keretében egy helyi kosárközösség fejlesztésén dolgoztam, egy olyan fenntartható ökoszisztéma létrehozásával, mely a helyi lakosok bevonásával a helyi kistermelők értékesítési lehetőségeit fejleszti, illetve a vásárlók és a termelők közti kapcsolatot erősíti.

Bársony Adrienn

Tiszaalpár, alkotóműhely

Bővebben

Építész diplomámat Budapesten a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem, a diploma megszerzése után belsőépítész irodákban helyezkedtem el. Hangszerkészítő nagyapám révén gyermekkoromban szerettem bele a fába, az anyag formálásába. Ez a gyermekkori tapasztalás, a műhelyben töltött órák, a kétkezi alkotás iráni vágy indított el a tárgytervezés irányába. A Női Együttható Program keretén belül törekvéseim elsősorban a látássérült nővéremért és azokért szólnak, akik hasonlóan nehéz helyzetben, megváltozott munkaképességűként keresik a helyüket a világban. Őket támogatva született a döntés egy alkotó munkahely létrehozására.

Az Egy hely, ami éltet … elnevezésű, jelenleg formálódó műhelyünket sokféle tevékenységgel, érzékenységgel, finomsággal és tapasztalattal rendelkező emberek közössége alkotja. A műhelyben a megváltozott munkaképességű emberek a saját kézműves, magas színvonalú termékeiket hozhatják létre szakemberek támogatásával, illetve terveink szerint árulhatják majd. Egy olyan hely létrehozása a cél, ahol ki tudnak bontakozni, ahol értékes és értelmes feladatokat kapnak. Egy hely, ami hosszú távon intézménnyé tud válni, s ahol közösségben tudnak lenni egymással.

Bokkon Viktória

Nagyszentjános, Baba-Mama Klub és Szentjános Bogi sétálója

Bővebben

Napi értékesítéséi munkám mellett táplálkozási tanácsakóként is tevékenykedem, valamint 2020 óta aktív szerepet vállalok a győri és Győr környéki kismamák, anyukák és kisgyermekek alkotta közösség összefogásában. A Nagyszentjánosi Baba-Mama Klub és a Győri Baba Fesztivál alapítójaként, szervezőjeként célom, hogy a családdá válás gondolatától egészen óvodás korig támogassam a családokat. Fontos számunkra a közösségünkbe tartozók szocializációjának segítése, az egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretek terjesztése, a helyes életmód kialakításának támogatása a kismamák és gyermekeik körében. Mindezt különféle programok szervezésével és a közösség együttes erejével megvalósított infrastrukturális fejlesztésekkel érjük el.

A Női Együttható Program keretében lehetőségem nyílt a szervezeteken belüli szerepem újragondolására, melyek új projektek elindítását inspiráltták. Új célom például a településemen működő számos civil és nem civil szervezet és vezető összefogása. A program keretében továbbá településemen is megvalósítottam egy mesesétáló program adaptációját, melyet Szentjános Bogi sétálójának kereszteltünk.

Fábián Erika

Nagymaros, Közösségi séták

dunakanyarkult.blog.hu

Bővebben

Művelődésszervező vagyok, a kultúraközvetítés átszövi a mindennapjaim. A Színház- és Filmművészeti Főiskola mozgóképelmélet szakán végeztem, majd a Magyar Nemzeti Galéria Fotótárában helyezkedtem el. Dunakanyarba költözésünk nyomán kezdtem el helytörténettel foglalkozni. A Dunakanyarkult.blog.hu blogban gyűjtöm anyagaimat, előadásokat és felolvasószínházakat is tartok a témában, valamint társaimmal megalapítottuk a Dunakanyarkult Egyesületet.

A Női Együttható Program keretében Közösségi sétákat vezetek Verőcén, Nagymaroson és Zebegényben. Célunk a betelepülő-ideszületett gerjesztett ellentét megszüntetése. A közös séták során megpróbáljuk a helyi lakosok többféle tudását eggyé kovácsolni. Az ideszületettek a település belső emlékeit osztják meg ezeken az alkalmakon, a betelepülők pedig a saját tudásuk által adnak rálátást. Mindeközben felfedezzük a hely értékeit saját magunk számára is, megismerjük egymást, hogy már összetartó közösségként fogadjuk majd a turistaként
ideérkezőket.

Ferik Andrea

Balatonkenese, Holdudvar Női Kör

Bővebben

A Holdudvar Női Kör alapítójaként egy havonta összejövő non profit csoport szervezek, amely politikai nézetektől, vallási hovatartozástól és korhatártól függetlenül látogatható. A csoport célja, hogy támogató közeget biztosítson az itt élő nőknek ezzel segítve fejlődésüket, társadalmi szerepvállalásukat. A csoport nagy hangsúlyt fektet a jótékonykodásba. Évente egy ügyet támogatnak a tagok. Ez lehet egy rendezvény szervezése, melynek bevétele felajánlásra kerül, de lehet közös munka, segítség egy rászoruló személynek vagy szervezetnek.

Hiszem, hogy a Nő szerepe a társadalomban éppolyan fontos, mint a Férfié! Abban a szerencsés korban és kultúrában élünk, amelyben a nők egyenjogúságáért már kevésbé kell harcolni, annál inkább kell a lelkükkel törődni, mert érzékenyek, törékenyek, sebezhetőek! Ez a csoport éppen ezt szolgálja a maga könnyedségével és színességével. Támogatja a nőket, a mentális és fizikai egészségüket, hogy boldog lányok, anyák, nagymamák, hitvesek és társak éljenek Balatonkenesén!

Fűrné Mosoni Anita

Verpelét, Művészetterápia

Bővebben

Szakmai tapasztalatomat diplomás ápolóként, ápolási igazgató helyettesként az egészségügyben eltöltött több mint 20 évben szereztem, valamint 14 éve tanítok az egészségügyi szakképzésben. Kutatási területem az egészséges életmódra nevelés, egészségfejlesztés, és a kisgyermekek lelkiegészsége, egészségvédelme. A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezetének és az „Emberi Méltóságért” a Hospice Osztály Betegeiért Alapítvány elnökeként jelenleg többek közt művészetterápiával foglalkozom.

A Női Együttható Program keretében művészetterápiás foglalkozásokat indítottam el mind a betegek, illetve részben a hozzátartozók, a szervezetben dolgozó szakemberek és önkéntesek számára, akik ezáltal saját és környezetük egészségét is képesek lesznek aktívan pozitívan befolyásolni.

Gecse Ágnes

Keszthely, A lélek ápolása a természetben

Bővebben

Hamarosan…

Gonda Borbála

Hajdúdorog, Fekete Kutya önsegítő kör

Bővebben

Hamarosan…

Iván Anita

Sümeg, Szenior Örömtánc oktató

Bővebben

Tanító, német nyelvoktató, rendezvényszervező és szenior örömtánc oktató vagyok. Közösségi csoportom folyamatosan fejlődik, ma kb. 150 fő jár rendszeresen foglalkozásaimra. Úgy látom, hogy az idős korosztály több megbecsülést kaphatna ma Magyarországon, túl sokakat érint a bezárkózottság, elszigetelődés élménye. Holott új kihívásokkal és feladatokkal életben lehet tartani lelkesedésüket és élni akarásukat, ezáltal hosszabb ideig maradhatnak fittek és önellátóak, valamint nem utolsósorban aktív tagjai a társadalmunknak.

Tettvágyukkal pedig példát mutathatnak az öregedéstől rettegő fiataloknak. Projektem keretében a szenior örömtáncosoknak biztosítok fellépési lehetőséget a környék idősotthonaiban, ahol megmutathatják tudásukat, nő az önbizalmuk és fontosságtudatuk, mivel színt vittek az ottlakók életébe.

Kiss-Bakucz Orsolya

Diósd, Ébredj Diósd! projekt

Bővebben

A mindennapi irodai munkám mellett leginkább a közösségfejlesztés a hivatásom. Gyermekeim születésekor fordultam először a közösségszervezés felé. Érdekelt, hogy a laza szomszédságokból, hogyan lehet az embereket egy-egy ügy mentén helyi kisközösséggé formálni, elkezdtem ebben a témában képezni magam, és a megszerzett tudást gyakorlatban is a közösség hasznára fordítani. Először egy helyi közösség aktív tagjaként, ma már a Diósdiak Diósdért Egyesület Egyesület elnökeként.

A Női Együttható Program keretében az Ébredj Diósd! projektet valósítottam meg. A kezdeményezés Diósdot, mint alvó várost igyekszik „felrázni”. Egyesületünk közérzetjavító és segítő akciókat, projekteket szervez. Szerelemprojektünk a Dió Döme sétálója, ami egy tanösvény családoknak. A sétát bejárva az egyes pontokon mesék kelnek életre szép természeti környezetben. A program keretében több városban is megvalósult hasonló sétáló, ami nagy öröm a számomra.

KOVÁCS DALMA

Koroncó, Suliszörnyek könyvsorozat

Bővebben

Elkészültem a Suliszörnyek című könyvsorozat első kötetével. A könyv célja, hogy a gyerekek lazábban és magabiztosabban tudjanak elindulni az iskolai életbe, ezáltal érzelmileg gazdagodjanak és a közösség tagjává formálódjanak. Olyan alapvető problémákat tárgyalok a könyvben, amikkel egy gyermek szinte biztosan találkozik. A könyvsorozat átöleli az első négy osztályt és minden egyes évfolyam külön történetet kap. Reményeim szerint a könyv segít befogadni és valamennyire megérteni akár az autista, akár az SNI problémával küzdő osztálytársat is.

A későbbiekben szeretném kiegészíteni a könyvbemutatót foglalkozásokkal is, amelyben fontos szerepet kapnak a digitális eszközök. A hároméves tervben benne van egy színházi darab megírása is a témában. Bízom benne, hogy a történetemmel segíteni tudok a gyerekeknek, akik azonosulni fognak a főszereplővel, Szandival. A történet az első nap nehézségeivel, könnyekkel és rosszkedvvel együtt átrepíti az olvasót az öröm és a boldogság oldalára. Végül még talán az is kiderül, hogy a rossz gyerekből jó felnőtt válhat.

Kozma Judit

Körmend, “Közéleti Ötórai” eseménysorozat

Bővebben

Hamarosan…

Marcinka-Májer Emese

Budaörs, A Budaörsi tehetség projekt

Bővebben

Hamarosan…

Mátyus Kriszta

Budakeszi, Alkotóműhelyek

Bővebben

Hamarosan…

Nagy Gabriella

Palóznak, “Balatoni gyerekek” online információs bázis

facebook.com/balatonigyerekek

Bővebben

Hamarosan…

Nagy Katarina

Alsózsolca, Anya vár-lak

Bővebben

Hamarosan…

Nagy Szilvia

Pécsvárad, Zengő TehetségPont

Bővebben

Hamarosan…

Nagy Zsuzsanna

Tiszavárkony, A vidéki öko-lábnyom csökkentése

Bővebben

Hamarosan…

Nagyné Csík Adrienn

Koroncó, Bodzácska tanösvény

Bővebben

Hamarosan…

Palcsó Ildikó

Kaposvár, Aventurin Női kör

Bővebben

Hamarosan…

Pásztor Ildikó

Drégelypalánk, Mentsük meg együtt Drégely várát az enyészettől!

Bővebben

Hamarosan…

Pusztainé Antal Krisztina

Nagymaros, Fiatalok klubja

Bővebben

Hamarosan…

Szabó Henrietta

Nagymaros, Kanyarban a kultúra

Bővebben

Hamarosan…

Tokai Réka

Etyek, Globáltudás

globaltudas.hu

Bővebben

Hamarosan…

Dr. Torma Viktória

Győrzámoly, Győrzámoly sétálója

Bővebben

Hamarosan…

Dr. Tóth Tünde

Lébény, Kisváros-Nagycsalád

Bővebben

Hamarosan…

Tóthné Eszes Éva

Jánoshida, Női klub

Bővebben

Hamarosan…

Török Mezei Beatrix

Szomód, Szomódi vállalkozónők

Bővebben

Hamarosan…

Zagyva Gabriella

Alsómocsolád, Energiaközösség a kék zónákért

Bővebben

Hamarosan…

Kapcsolat

Kérdés esetén, kérlek írj az info@noiegyutthato.hu email címre.

Támogatók: Amerikai Külügyminisztérium Alumni Engagement Innovation Fund, budapesti Amerikai Nagykövetség